Titta inte i påsen

Tillbaka

Titta inte i påsen

Föreställningar | Titta inte i påsen!
Datum
24 Mar 2017
Tid
2000 - 2230
Plats
Komedianten
Kontakt

Komedianterna ger "Titta inte i påsen" Biljetter köps hos Rosins Papper, 0492-10042

Smuggelsprit, likdelar i påse och illegala invandrare – nog blir det stökigt när adoptionsbyrån kommer på hembesök. Foto: Jimmy Karlsson

Två år efter publiksuccén med ”Rakt ner i fickan” satsar Komedianterna på fars igen. Den 17 februari har de premiär på ”Titta inte i påsen”.
– Vi har faktiskt fått en del förfrågningar, om vi inte kunde spela fars igen. Och det gick ju bra sist, säger Rikard Eklund, producent och regiassistent.

Dagen efter sista Shakespeare-föreställningen var det dags att ge plats för ny scen och nya repetitioner på Komedianten. Nu blir det fars. ”Titta inte i påsen”.

Tempo och tajming

För två år sedan satte Komedianterna upp ”Rakt ner i fickan” – och det är ingen överdrift att säga att det gick bra. Tio utsålda föreställningar plus fyra extraföreställningar, utsålda de också.

– Det är samma författare till den här farsen, Ray och Michael Cooney, och man känner igen stilen. Det är väldigt mycket förvecklingar, spring-i-dörrar, tempo och tajming, säger Rikard Eklund, som tror att också ”Titta inte i påsen” kan få Vimmerbypubliken att gå både man ur huse och dra på smilbanden.

Adoption

Sist handlade det om arbetslöse Erik Björk, som hittat försörjning genom att lura Försäkringskassan på allt från sommarbarnsersättning till köldtillägg för en hoper påhittade personer. I ”Titta inte i påsen” är det ett par som väntar på att familjelyckan ska bli total. De ska adoptera ett barn. Men först måste fröken Gren från adoptionsbyrån inspektera hemmet.

– De vill förstås göra ett gott intryck, men mitt i allt dyker mannens två bröder upp, och då brakar det loss. Den ena har med sig smuggelgods, cigaretter och sprit, den andra en påse med minst sagt tvivelaktigt innehåll från bårhuset, där han arbetar, och så har vi två illegala invandrare som grädde på moset.

Vilket intryck adoptionsbyråns utsända får av de blivande föräldrarna kan man ju bara ana...

Rävar och debutanter

Den nio man starka ensemblen utgörs av både välkända ansikten och debutanter. För regin svarar Maja Westberg Enqvist.

– Både proffs och amatörer, skulle man kunna säga – bland de nya finns bland annat en skådis från Astrid Lindgrens Värld, och det är roligt. Vi har också fått med nya tillskott från stadsvandringarna, som gett lite blodad tand.

Den här gången vågar Komedianterna ta till lite extra.

– Vi planerar totalt 15 föreställningar.

52